headBanner

Status pamekaran sareng ramalan tren bagean pasar industri tinta

1. Tinjauan sareng klasifikasi industri tinta

Tinta mangrupikeun zat cairan kalayan partikel pigmén seragam kasebar dina binder sareng ngagaduhan viskositas anu tangtu. Mangrupikeun bahan anu peryogi pisan dina nyetak. Dina seruan ayeuna pikeun ngembangkeun ékonomi rendah karbon sareng promosi panyalindungan lingkungan héjo, produksi sareng panggunaan hemat énergi sareng tinta ramah lingkungan anu beuki janten konsensus industri tinta sareng industri percetakan.

Binder utamina didamel tina sababaraha résin sareng pelarut. Hal ieu digunakeun salaku pamawa pigmén pikeun nyaluyukeun viskositas, fluiditas, kagaringan sareng mindahkeun performa mangsi, sareng ngajantenkeun tinta garing, ngalereskeun sareng ngawangun pilem dina permukaan substrat. Pigmén tangtoskeun warna, kakuatan tinting, chromaticity, résistansi pangleyur, résistansi lampu, sareng tahan panas tina mangsi. Agén bantu mangrupikeun sajumlah alit bahan bantu anu ditambihkeun kanggo ningkatkeun performa mangsi sareng nyaluyukeun adaptasi percetakan tinta salami proses produksi tinta sareng percetakan. Aya seueur jinis inks, sareng jinis inks anu bénten-bénten béda dina komposisi sareng kinerja. Numutkeun kana format percetakan anu béda, jinis pelarut sareng metode drying, éta tiasa dibagi kana katégori ieu:

Digolongkeun kana format percetakan: tinta gravure, tinta flexo, tinta percetakan layar sareng tinta percetakan jet, sareng sajabana;

Diklasifikasikeun ku jinis pangleyur: tinta pangleyur basis benzophenone, tinta berbasis minyak, tinta pelarut alkohol / éster, tinta berbasis cai sareng tinta bebas pelarut;

Diklasifikasikeun ku metoda drying: tinta drying volatil, tinta drying conjunctival oxidized, ink curing drying ink, ultraviolet curing (UV) drying ink sareng tinta pengeringan sanésna.

Industri mangsi lahir saatos révolusi industri anu munggaran di nagara-nagara kulon sareng berkembang pesat kusabab ngembangkeun industri percetakan kimia sareng bungkus. Ti saprak 1980-an, kalayan kamekaran ékonomi global sareng kamajuan sains sareng téknologi, kaluaran industri manufaktur tinta global terus ningkat, sareng konsentrasi industri parantos ningkat sacara signifikan. 10 perusahaan tinta top di dunya nyumbang langkung ti 70% pangsa pasar dunya. Amérika Serikat, Cina, Jepang sareng Jérman parantos janten produser tinta utama di dunya sareng konsumén. Dina taun-taun ayeuna, kaluaran tinta taunan global nyaéta sakitar 4,2 dugi 4,5 juta ton, anu kaluaran tinta nagara abdi nyumbang sakitar 17% tina total kaluaran tinta sadunya. nagara kuring parantos janten pabrik tinta panglobana kadua di dunya.

2. Pamisahan pasar sareng analisis tren industri tinta

Kaluaran tinta taunan di nagara kuring parantos tumuh tina 697,000 ton di 2015 janten 794,000 ton di 2019, kalayan rata-rata tingkat pertumbuhan taunan sakitar 3,3%. Dina sapuluh taun ka pengker, kualitas sareng jumlah produk tinta nagara kuring parantos ngalaman parobihan anu luar biasa, tapi konsumsi per kapita nagara kuring pikeun bahan cetak masih handap pisan. Ku kamajuan kontinyu ékonomi nasional nagara kuring, pangembangan tinta anu kuat ogé atra. Di pikahareupeun, pamekaran industri tinta nagara abdi henteu ngan ukur bakal nambahan produk, tapi ogé merhatoskeun langkung seueur kana panyesuaian struktur produk, utamina pikeun ningkatkeun konsentrasi produksi, ningkatkeun panilitian sareng pamekaran, ningkatkeun kontén ilmiah sareng téknologi, kualitas produk sareng stabilitas produk, sareng ngajantenkeun langkung saé diadaptasi industri percetakan modéren dinten ayeuna meryogikeun warna-warni, gancang, garing gancang, bebas polusi sareng konsumsi rendah.
Tina sudut pandang struktur produk, numutkeun statistik anu aya hubunganana sareng Asosiasi Tinta Tiongkok sareng Panitia Profesional Curing Radiation of the China Photographic Society, kaluaran tinta percetakan offset di nagara kuring di 2018 nyatakeun sakitar 36.0% tina total tinta domestik kaluaran. Total kaluaran tinta flexographic sareng gravure (tinta cair utamina Daérah aplikasi perusahaan nyumbang sakitar 42,8% tina total kaluaran tinta domestik, sareng tinta UV nyumbang 9,2% tina total kaluaran tinta domestik.

(1) Analisis pasar mangsi UV

Ayeuna, lapangan aplikasi utama mangsi UV domestik nyaéta nyetak rokok tinggi, anggur, produk perawatan kaséhatan sareng bungkus kosmétik, anu jumlahna langkung ti satengah; anu salajengna nyaéta nyetak rupa-rupa mérek, tagihan, jst; sésana mangrupikeun bahan khusus atanapi tujuan khusus Produk, sapertos kartu magnét, lambar plastik sareng produk sanésna, sareng tren lambar plastik nganggo téknologi percetakan UV teras-terasan berkembang.

Dina taun-taun ayeuna, téknologi curing UV LED laun-laun muncul, sareng diperkirakeun bakal janten téknologi curing mainstream di payun. Tinta diubaran ku lampu LED, kisaran panjang gelombangna sempit pisan (ayeuna 365 ~ 395nm panjang gelombang tunggal), lampu LED ngagaduhan umur jasa langkung lami, épisiénsi énergi anu langkung luhur, konsumsi énergi anu langkung handap, sareng lampu LED tiasa diaktipkeun sareng mareuman langsung tanpa preheating , Radiasi panasna handap pisan, teu aya ozon dihasilkeun, sareng éta langkung aman, langkung ramah lingkungan sareng langkung hemat énergi tibatan lampu merkuri tekanan tinggi anu dianggo dina ubar UV tradisional. Numutkeun ka agénsi panilitian pasar Yole, pangsa pasar UV LED global dina sumber cahaya UV pikeun nambahan tina 21% di 2015 janten 52% dina 2021, sareng inks UV-LED gaduh prospek pangwangunan anu saé di payun.

Tina sudut pandang struktur produk, dumasar kana hemat énergi anu hadé sareng kinerja panangtayungan lingkungan inks UV, kaluaran tinta UV nagara kuring (kalebet nyetak tinta UV sareng tinta solder UV, sareng sajabana) nyumbang kana paningkatan total proporsi tina total kaluaran tinta domestik. 5,24% ningkat kana 9,17% dina 2018, kamekaran gancang, sareng diperkirakeun masih bakal seueur rohangan kanggo tumuh di payun.


Pos waktos: Dec-25-2020