headBanner

Ukuran pasar kopi sareng analisis ramalan prospek pangwangunan

Kopi mangrupikeun salah sahiji tina tilu inuman utama di dunya. Mangrupikeun inuman anu didamel tina biji kopi bakar. Éta mangrupikeun inuman utama anu populér di dunya sasarengan sareng koko sareng téh. Kalayan ningkatna standar hirup masarakat urang sareng kamekaran terus-terusan kasadaran budaya kopi.

"Double Eleven" karnaval, pasar kopi online kamekaran ngabeledug

Ti tanggal 1 Nopémber nepi ka 3 Nopémber, kategori kopi ningkat ku 1900% taun ka taun, ngarah kadaharan seger. Diantarana, ceuli ngagantung, kopi cair, sareng kopi kapsul ningkat langkung tina 5000%. Penjualan tilu dinten sadayana parantos ngaleuwihan 11.11 taun kamari. Saatos Nestlé ngahontal kanaékan penjualan dinten kahiji 455% dina 1 Nopémber, penjualan jaringan bisnis kopi Nestlé sacara umum salami 1 Nopémber nepi ka 3 ningkat ampir 400% taun-taun; Kinerja penjualan Starbucks tina Home Enjoy Coffee ningkat tina 1 dugi ka 3 Ieu 30 kali lipat tina Double 11 taun kamari; mérek bintang Santon ngagaduhan 220.000 pesenan dina tanggal 1 Nopémber, sareng penjualan tilu dinten 80 juta ti tanggal 1 dugi ka 3 Nopémber ampir 3 kali langkung luhur tibatan taun kamari.

Pasar kopi ningkat sareng naékna kopi instan khusus

Dibandingkeun sareng nagara-nagara sanés, kabiasaan konsumsi kopi Cina jauh langkung handap tina produk tèh, tapi ku ningkatna standar hirup masarakat urang sareng kasadaran anu tumuh kana budaya kopi, ditambah ku dividen demografi anu ageung, éta ngarangsang konsumsi kopi domestik. Skala pasar terus ngagedéan. Data nunjukkeun yén dina 2018, konsumsi kopi per kapita Cina nyaéta 6,2 gelas, sareng pasar kopi 56,9 milyar yuan. Diperkirakeun dugi ka taun 2023, konsumsi kopi per kapita Cina bakal janten 10,8 gelas, sareng pasar kopi janten RMB 180,6 milyar.

Ayeuna, konsumsi kopi sosial sareng budaya sosial kopi anu diwakilan ku Starbucks beuki dipikaresep ku langkung seueur konsumen Cina dina kontéks paningkatan konsumsi. Di pasar konsumén kopi Cina anu énggal, merek kopi sareng jasa ritel kalebet: warung kopi sanés, konsumsi kopi di toko katering, konsumsi kopi di toko minuman, kopi toko, mesin kopi swalayan, sareng sajabana Data nunjukkeun yén produk kopi pang populerna di nagara kuring di 2018 nyaéta kopi instan, sareng proporsi na tiasa teras-terasan tumuh. Dina 2018, kopi instan nagara abdi nyumbang sakitar 68% tina total pasar kopi nagara kuring, kopi siap-siap nyayogikeun sakitar 10%, sareng kopi anu nembe diurutan sakitar 18%.

Kalayan naékna produk instan anu saé kualitasna, KFC, Luckin, Costa, Yingji, Yuyan, Manner, CoffiiJoy sareng mérek offline anu sanés parantos mimiti asup ka Tmall, ngaluncurkeun produk instan anu bermutu tinggi. Merk kopi instan laun ningkat, sareng persaingan pasar janten langkung sengit. Kalayan ngembangkeun pesat e-commerce, platform penjualan online sapertos applet Tmall sareng WeChat parantos muncul, sareng penjualan kopi online langkung ningkat.
Prospek pangwangunan industri kopi

1. Adegan konsumsi kopi teras-terasan robih

Dina taun-taun ayeuna, kalayan kamajuan kontinyu pangiriman tuangeun sareng industri Internét, konsumén di bumi sareng di mancanagara sacara tenang ngarobah kabiasaan konsumsi katuangan sareng kopi. Nyokot-diri sareng pangiriman katuangan parantos janten trend anyar pikeun konsumén pikeun ngagaleuh kopi. Dina akhir taun 2017, Ruixing Coffee anu énggal diadegkeun muka modél ritel anyar urutan online + pickup offline. Dina Séptémber 2018, Starbucks sacara resmi ngaluncurkeun jasa pangiriman katuangan "Pangiriman Star Khusus" di Cina; dina Oktober taun anu sami, Mcafee ogé ngaluncurkeun jasa pangiriman. Dina Méi 2019, Starbucks ogé ngaluncurkeun layanan "Brown Express" di Cina dimana pesenan disimpen online sareng dijemput di toko. Dina Séptémber 2020, kabinét angkat-nyalira sarapan bakal di operasi, sareng adegan konsumsi kopi bakal dirobihkeun sareng dibabawa.

2. Éceran anu teu dijalankeun tiasa janten normal tina konsumsi kopi

Dibandingkeun sareng toko, terminal anu teu dijalankeun pinter butuh biaya anu langkung ringan, henteu diwatesan ku tempat, sareng langkung fleksibel. Ku alatan éta, ritel henteu diatur populér di Cina. Tanggal 8 Januari 2020, Luckin Coffee ngaluarkeun dua mesin kopi tanpa awak "Rui Instan Buy" sareng mesin penjual otomatis "Rui Cost-effective", sareng sacara resmi ngaluncurkeun "strategi ritel anu teu dijalankeun", ngagunakeun pinuh ku Internét anyar Cina Kauntungannana infrastruktur parantos ngadorong industri ritel anu teu dijalankeun pikeun ningkatkeun deui. Disetir ku Luckin Coffee, écéran tanpa awak tiasa janten normal pikeun konsumsi kopi.

3. Rasa sareng bentuk produk kopi laun-laun janten dirobih

Ayeuna, kakuatan utama di pasar konsumén kopi Cina didominasi ku nonoman, anu cukup wani nyobian hal-hal anyar. Ku alatan éta, hiji inuman kopi teu tiasa nyumponan kabutuhan jangka panjangna. Merk kopi kedah teras-terasan berinovasi, ngenalkeun anu énggal, sareng kedah saé nyiptakeun produk kopi kalayan unik "poin jual" supados teras-terasan "ngarangsang" kahoyong konsumen kanggo mésér. Nalika pasar kopi Cina terus berkembang, dipercaya yén beuki seueur produk kopi bakal muncul dina pasaran.

4. IP cafe sareng ngembangkeun tabrakan sakurilingna kreatif

Kalayan ningkatna standar hirup jalma, jalma-jalma parantos henteu wareg deui kana produk kopi biasa, sareng ngagaduhan seueur gagasan novél ngeunaan rasa kopi, sapertos kopi botol, inuman kopi gelembung bir, kopi santen diseduh tiis sareng diseduh tiis gas nitrogén Kopi sareng sajabina; wadahna henteu deui dugi ka cangkir kopi tradisional, botol inuman sareng botol bir sadayana aya di medan perang; seueur produk tunggal anu ngalanggar wates "kopi" tradisional sareng janten beuki ngahiji. Tabrakan antara kopi sareng inuman sakurilingna beuki parah, hasilna ngahasilkeun produk sapertos kopi mesék kopi sareng kopi topéng. Dina taun-taun ayeuna, sarat beurat jalma parantos langkung ketat, ngahasilkeun produk kopi rendah gajih, rendah kalori, gula rendah, sareng protéin tinggi.


Pos waktos: Dec-25-2020